Το FCC πιέζει τις εταιρίες παροχής διαδικτυακής τηλεφωνίας για πρόσβαση στο 911

0

Μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Σεπτέμβρη οι εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες τηλεφωνίας μέσω του διαδικτύου (VOIP) θα πρέπει να προσφέρουν επαρκείς υπηρεσίες για πρόσβαση στον αριθμό εκτάκτων αναγκών 911, σύμφωνα με την πρόταση του προέδρου της αμερικανικής ομοσπονδιακής επιτροπής τηλεπικοινωνιών (FCC), Κέβιν Μάρτιν. Η πρότασή του αναμένεται να τεθεί προς ψηφοφορία στη συνεδρίαση της επιτροπής στις 19 Μαϊου.

Το θέμα έχει απασχολήσει το FCC ύστερα από καταγγελίες συνδρομητών ότι αδυνατούν να συνδεθούν με τις υπηρεσίες του 911, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο της τηλεφωνίας μέσω του Internet, η Vonage, βρίσκεται ήδη στα δικαστήρια με τις Πολιτείες του Κονέκτικατ και του Τέξας, λόγω της πλημμελούς παροχής των υπηρεσιών του 911 μέσω του δικτύου της.

Πάντως, ολοένα και περισσότερες αμερικανικές εταιρίες τηλεπικοινωνιών βρίσκονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες VOIP, καθώς οι τηλεφωνικές κλήσεις μέσω του διαδικτύου, είναι κατά πολύ φθηνότερες από τις παραδοσιακές.

Σχόλια