Το κείμενο μη απεσταλμένου SMS αποτελεί νόμιμη διαθήκη, Αυστραλία

0

 

Το κείμενο μη απεσταλμένου SMS αποτελεί νόμιμη διαθήκη, Αυστραλία

Σύντομο γραπτό μήνυμα κινητού τηλεφώνου – sms –  το οποίο δεν έχει αποσταλεί, μπορεί να αποτελέσει την διαθήκη ενός ατόμου, σύμφωνα με απόφαση Αυστραλιανού Δικαστηρίου. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη υπόθεση, ο άνδρας συνέταξε το κείμενο λίγο πριν αυτοκτονήσει, αφήνοντας το σπίτι του και την σύνταξη του στον αδελφό και τον ανηψιό του και όχι στην γυναίκα του και τον γιο του.

Το κείμενο το οποίο περιείχε τις λέξεις “η διαθήκη μου” και ένα smiley face (χαμογελαστό πρόσωπο), αποτελεί νόμιμη και ισχυρή διαθήκη του Αυστραλού αυτόχειρα, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπρίσμπευν, στην Αυστραλία.

“Ο άτυπος χαρακτήρας του κειμένου δεν αποκλείει το γεγονός ότι είναι επαρκές για να μεταφέρει τις διακηρυγμένες προθέσεις του αποθανόντος”, αναφέρει η δικαστής Susan Brown, η οποία εξέδωσε τη σχετική απόφαση τη Δευτέρα.

Η σύζυγος του αυτόχειρα και ο γιος του, από προηγούμενο γάμο, αμφισβήτησαν την εγκυρότητα της ασυνήθιστης διαθήκης στο δικαστήριο. Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι το μήνυμα δεν εστάλη ποτέ, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο θανόντας δεν είχε πάρει ξεκάθαρη απόφαση και συνεπώς το κείμενο δεν θα μπορούσε να αποτελεί τη νόμιμη διαθήκη του.

Το δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα της συζύγου, επισημαίνοντας ότι η διατύπωση του κειμένου αποδεικνύει την ξεκάθαρη βούληση του θανόντος.
 

Σχόλια