Το μητρώο ιστοσελίδων .cοm κατηγορεί το μητρώο .cm

0

Το μητρώο διευθύνσεων .cm στο Καμερούν κατηγορήθηκε ότι παραπέμπει τις λανθασμένα γραμμένες διευθύνσεις ιστοσελίδων .com σε μια διαφημιστική σελίδα βάσης αναζήτησης, αποσκοπώντας στο κέρδος.

Οι φορείς Διαδικτύου στο Δυτικό Αφρικανικό έθνος, που διοικούν την εταιρία .cm top level domain (TLD), έχουν κατηγορηθεί για την εξουσιοδότηση ενός μπαλαντέρ DNS, που επιδρά στον αποπροσανατολισμό της τυχαίας κίνησης του .cm αντί της ανταπόκρισης λάθους.
Η κατηγορία προέρχεται από έναν αμερικάνο δικηγόρο, τον John Berryhill, ο οποίος το Σάββατο έγραψε στην διαδικτυακή υποδομή blog CircleID: “”Οι χειριστές .cm Camerron ccTLD έχουν ανακαλύψει ότι αφού το TLD τους διαφέρει σε ένα γράμμα σε σχέση με το .com, τους παρέχεται ένα χρυσωρυχείο.””

Ένα παρόμοιο πρόβλημα προέκυψε το 2003 όταν το VeriSign, το μητρώο για .com και .net TLDs, αποπροσανατόλισε όλα τα ανύπαρκτα ονόματα ιστοσελίδων, παραπέμποντας τους χρήστες σε μία υπηρεσία αναζήτησης αποκαλούμενη The finder.

Εκείνη η διαμάχη οδήγησε στο ICANN, το σώμα που επιτηρεί τα πρωτόκολλα Διαδικτύου, αναγκάζοντας τη VeriSign να διακόψει τη λειτουργία της ιστοσελίδας Finder.

Σχόλια