Το Νορθ Όουκς εκτός της υπηρεσίας Χάρτες της Google

0

Το Νορθ Όουκς, μια πόλη 4.500 κατοίκων, ζήτησε από την υπηρεσία Χάρτες της Google να απομακρύνει όλες τις εικόνες των κατοικιών της πόλης από την ιστοσελίδα της.
Η περίπτωση του Νορθ Όουκς είναι μοναδική, καθώς όλες οι οδοί ανήκουν σε ιδιώτες και ο δήμος έχει εντολή να ασκεί διώξεις κατά όσων συλλαμβάνονται για καταπάτηση ιδιωτικού χώρου.
«Δεν πρόκειται για αίτημα μεγαλομανών πολιτών που θέλουν να κρατήσουν τον υπόλοιπο κόσμο μακριά τους», είπε ο δήμαρχος Τόμας Γουότσον και συμπλήρωσε, «η υπηρεσία της Google δεν είχε καμία εξουσιοδότηση να καταπατήσει την ιδιωτική περιουσία των πολιτών μας».
Από την έναρξη της υπηρεσίας Street View της Google την περασμένη Άνοιξη, το λογισμικό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε διάφορες πόλεις αλλά και στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το Πεντάγωνο απαγόρευσε στην υπηρεσία της Google να προβάλει φωτογραφίες και εικόνες των αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
Επιπλέον ένα ζευγάρι από το Πίτσμπουργκ άσκησε αγωγή κατά της Google για την προβολή εικόνων από το σπίτι τους.
Το δημοτικό συμβούλιο του Νορθ Όουκς έχει ήδη στείλει επιστολή στην Google με αίτημα την απομάκρυνση και καταστροφή όλων φωτογραφιών που ενδέχεται να καταπατούν τον ιδιωτικό χώρο των πολιτών της πόλης.