Το Πεκίνο εξέδωσε “μαύρη λίστα” με τις παράνομες ιστοσελίδες πώλησης φαρμάκων

0

Με αφορμή τα διατροφικά και φαρμακευτικά σκάνδαλα που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, η Κίνα έδωσε στη δημοσιότητα μια “μαύρη λίστα” με τις δεκάδες ιστοσελίδες που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν πρακτικές παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής.
Μετά το πρόσφατο σκάνδαλο των επιμολυσμένων τροφίμων με μελαμίνη πολλές χώρες έσπευσαν να κλείσουν την είσοδο των κινεζικών προϊόντων στις αγορές τους και ως εκ τούτου η κινεζική ηγεσία καταβάλλει προσπάθειες για να αποκαταστήσει τη φήμη των εξαγώγιμων προϊόντων της.
Συνολικά στο διαδίκτυο υπάρχουν τουλάχιστον 74 ιστοσελίδες, οι οποίες απευθύνονται κυρίως στους Κινέζους καταναλωτές και διαθέτουν προς πώληση φάρμακα κατά της πίεσης, του διαβήτη και καρκινικών όγκων.
Η πρόσβαση σε κάποιες από τις “παράνομες” ιστοσελίδες είναι ακόμα εφικτή παρά την απαγόρευση.
Σύμφωνα με την κινεζική ηγεσία μόνο οι ιστοσελίδες, οι οποίες έχουν λάβει άδεια από την Κρατική Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων, μπορούν να πωλούν φάρμακα από το διαδίκτυο.
“Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί άδειες μόνο σε δέκα ιστοσελίδες”, τόνισε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Ξινχούα εκπρόσωπος της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων.

Σχόλια