Το Πεκίνο υπερασπίζεται τη λογοκρισία στο διαδίκτυο

0

Αμετακίνητη εξακολουθεί να παραμένει η Κίνα στο θέμα της λογοκρισίας στο διαδίκτυο, υποστηρίζοντας ότι η χώρα έχει το δικαίωμα “να κυβερνά το internet σύμφωνα με τους δικούς της κανόνες εντός των συνόρων της”.
Σε έγγραφο που ήλθε στη δημοσιότητα, επισημαίνεται, επιπλέον, ότι η διείσδυση του διαδικτύου τα τελευταία 16 χρόνια στην κινεζική αγορά είναι σημαντική. Ενδεικτικά, σημειώνεται ότι οι χρήστες του διαδικτύου από κινεζικού εδάφους ξεπερνούν τα 384 εκατομμύρια.
Στο επίμαχο έγγραφο της κινεζικής πολιτικής ηγεσίας, το διαδίκτυο χαρακτηρίζεται ως η αποτύπωση της ανθρώπινης σοφίας. Στη συνέχεια, ωστόσο, διευκρινίζονται και οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε όλη αυτή τη σοφία. Τα βασικά επιχειρήματα που παρατίθενται είναι λόγοι προστασίας της κρατικής ασφάλειας, των παιδιών και του δημοσίου συμφέροντος. “ Οι υφιστάμενοι νόμοι και κανονισμοί απαγορεύουν ρητά την εξάπλωση πληροφοριών που υποσκάπτουν τα θεμέλια της εξουσίας, υπονομεύουν την εθνική ενότητα ή πλήττουν το εθνικό συμφέρον και την τιμή της Κίνας”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στην Κίνα, οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου οφείλουν να βοηθούν την κυβέρνηση να ελέγχει το internet, την ώρα που η κεντρική εξουσία κάνει λόγο για σεβασμό της ελευθερίας του λόγου των πολιτών.

Σχόλια