Το πρώτο αμερικανικό νομοσχέδιο για τους «πειρατές» των modem

0

Κατατέθηκε στο νομοθετικό σώμα της Νέας Υόρκης νομοσχέδιο, το οποίο στρέφεται κατά των πειρατών των modem, εκείνων δηλαδή που μπλοκάρουν τα modem ανυποψίαστων χρηστών του διαδικτύου κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να καλούν αριθμούς στο εξωτερικό και να υπερχρεώνονται οι καταναλωτές. Εφόσον ψηφιστεί, ο νέος νόμος θα επιτρέπει την άσκηση αγωγών και μηνύσεων σε βάρος των πειρατών.

Οι πειρατές παραπλανούν τους χρήστες μέσω emails και pop up windows να επισκεφτούν συγκεκριμένες ιστοσελίδες, όπου αυτόματα αποθηκεύεται ένα πρόγραμμα που αλλάζει τις ρυθμίσεις του modem, ώστε να καλεί αριθμούς στο εξωτερικό.

Ήδη η εταιρία τηλεπικοινωνιών Verizon έχει δεχτεί παράπονα από συνδρομητές της για παρόμοια περιστατικά και έχει δώσει οδηγίες για το πώς μπορεί κάποιος να μην πέσει θύμα των πειρατών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εταιρία, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί αποκλειστικά για τη σύνδεση στο Internet μία τηλεφωνική γραμμή, στην οποία θα έχει ενεργοποιήσει την φραγή εξερχομένων κλήσεων σε χώρες του εξωτερικού.

Το νομοσχέδιο είναι το πρώτο που αναφέρεται σ’ αυτό το είδος της πειρατείας, ενώ και άλλες Πολιτείες ετοιμάζονται να θεσπίσουν παρόμοια νομοθεσία.

Σχόλια