Το Πρωτοδικείο της ΕΕ απέρριψε αιτήσεις παρέμβασης υπέρ της Microsoft

0

Το Πρωτοδικείο της ΕΕ απέρριψε τις αιτήσεις παρέμβασης τεσσάρων συμμάχων της Microsoft στην εκδίκαση της έφεσης της εταιρίας κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2004 που έκρινε ότι η εταιρία παραβιάζει τους νόμους αντιτράστ και της επέβαλε πρόστιμο 497 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι το Διεθνές Ινστιτούτο Πνευματικών Δικαιωμάτων, το Ινστιτούτο Πολιτικών Καινοτομιών και το Ίδρυμα για την Πρόοδο και την Ελευθερία, είναι ομάδες που έχουν σαν σκοπό τους την ενίσχυση των πνευματικών δικαιωμάτων στον τομέα της τεχνολογίας , και δεν έχουν ενεργό παρουσία στην αγορά καθώς επίσης δεν διεξάγουν εμπορικές δραστηριότητες , έτσι ώστε να δικαιολογείται η παρέμβαση τους .

Το Δικαστήριο απέρριψε επίσης την αίτηση της Διεθνούς Ένωσης Συνεργατών της Microsoft επειδή έκρινε ότι η Ένωση αποτελεί απλά μια ομάδα πληροφόρησης και συζήτησης που βοηθάει στη συνεργασία των μελών της με την Microsoft, ενώ δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της η προστασία των συμφερόντων ή η εκπροσώπηση των μελών της.

Οι παρεμβάσεις θα προσέδιναν περισσότερη διάρκεια στη δίκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη και υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει μια εβδομάδα.

Σχόλια