Το ροκ συγκρότημα No Doubt κατέθεσε αγωγή κατά της εταιρίας βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard Inc

0

Για παραβίαση του συμβολαίου που είχαν συνυπογράψει κατηγορεί το ροκ συγκρότημα No Doubt την κατασκευάστρια βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard Inc, η οποία στο νέο της παιχνίδι, “Band Hero” επιτρέπει στους χρήστες να παίξουν με ψηφιακά ομοιώματα (avatars) των μελών του γκρουπ και να τα βάλουν να ερμηνεύσουν τραγούδια άλλων ροκ συγκροτημάτων.
Η αγωγή κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες μια ημέρα μετά την κυκλοφορία του επίμαχου παιχνιδιού. Οι No Doubt υποστηρίζουν ότι η εταιρία τούς μετέτρεψε σε εικονική παράσταση καραόκε και ζητούν αποζημίωση για ανυπολόγιστες ζημιές, αλλά και την απόσυρση του παιχνιδιού από την αγορά.
Το “Band Hero” αποτελεί παραλλαγή του “Guitar Hero”, το οποίο παρουσιάστηκε το 2005 και στις αρχές της φετινής χρονιάς έσπασε το φράγμα των 2 εκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα από πωλήσεις.
Σε ανακοίνωσή της, η Activision Blizzard Inc υποστηρίζει πως η αγωγή είναι παντελώς αβάσιμη και ότι η εταιρία «βρίσκεται εντός των νομίμων δικαιωμάτων της αναφορικά με τη χρήση και την απεικόνιση των μελών του συγκροτήματος στο παιχνίδι».

Σχόλια