Το Twitter στην υπηρεσία των αμερικανικών εκλογών

0

Κατά τη διάρκεια του τρίτου προεκλογικού debate των δύο υποψηφίων Προέδρων των αμερικανικών εκλογών εκτιμάται ότι οι χρήστες του Twitter έστειλαν περισσότερα από 6.5 εκ. μηνύματα, η πλειονότητα των οποίων περιείχε απειλές κατά του Barack Obama και του Mitt Romney.

Άμεση ήταν η απάντηση των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών (US Secret Service), οι οποίες κάλεσαν τους υπεύθυνους του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης να εφαρμόσουν μια νέα μέθοδο συγκέντρωσης πληροφοριών σχετικά με τους αποστολείς μηνυμάτων με απειλητικό περιεχόμενο με στόχο να παρέχεται προς τις μυστικές υπηρεσίες μια διαρκής ενημέρωση για τις ύποπτες δημοσιεύσεις.

Έτσι, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η ανάρτηση μηνύματος, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο, να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης κίνησης της διαδικασίας δίωξης του «δράστη».

Να σημειωθεί ότι εν όψει των εκλογών έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών, Ed Donovan, έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων που περιλαμβάνει ομοσπονδιακές υπηρεσίες, δικαστικές αρχές καθώς και τους ίδιους τους αμερικανούς πολίτες, οι οποίοι καλούνται να δράσουν συλλογικά και οργανωμένα προκειμένου να αποφευχθούν περιστατικά που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των υποψηφίων Προέδρων και των συνεργατών τους.