Το Wikileaks σε επικοινωνία με την Ουάσιγκτον για διαρροή απορρήτων

0

Τρεις εβδομάδες μετά τη σύλληψη του Μπράντλει Μάννινγκ, στρατιωτικού αναλυτή των ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι δημοσιοποίησε απόρρητες πληροφορίες για τον στρατό στην ιστοσελίδα Wikileaks, το site έρχεται σε επαφή με την Ουάσιγκτον.
Από την πλευρά του, ο υπογράφων και επικεφαλής της ιστοσελίδας επισημαίνει ότι δεν του έχει ζητηθεί ακόμη να καταθέσει και προσθέτει ότι δεν προτίθεται να μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση θα τον ανάγκαζε να αποκαλύψει τις πηγές δημοσιευμάτων που έχουν αναρτηθεί στο Wikileaks. Τον Μάννινγκ κατήγγειλε στις αμερικανικές αρχές ένας χάκερ που συνομίλησε μαζί του, ή έτσι υποστηρίζει, στο διαδίκτυο. Επί του παρόντος, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι ερευνά τους σκληρούς δίσκους που βρέθηκαν στην κατοχή του Μάννινγκ.
Από το Wikileaks εξάλλου, τονίζεται ότι κανείς δεν είναι σε θέση να αποκαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τις επίμαχες απόρρητες αναρτήσεις, καθώς “το site δεν διατηρεί αρχείο χρηστών”.
Μεταξύ των βίντεο που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα, περιλαμβάνεται και υλικό από την επίθεση αμερικανικών δυνάμεων σε περιοχή της Βαγδάτης, κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, μεταξύ τους και δύο εργαζόμενοι για το πρακτορείο Reuters.

Σχόλια