Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ελέγχει τον διάδοχο των Windows

0

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει τακτικούς ελέγχους στο λειτουργικό πρόγραμμα της Microsoft με την ονομασία Longhorn, το οποίο αποτελεί τον διάδοχο των Windows, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση της εταιρίας με την απόφαση Αμερικανικού Δικαστηρίου σχετικά με την αντιμονοπωλιακή της τακτική.

Τόσο το Αμερικανικό Υπουργείο, όσο και αρκετές Πολιτείες της Αμερικής ενδιαφέρονται να μάθουν τις αλλαγές που πρόκειται να πραγματοποιήσει η Microsoft στα μελλοντικά Windows, κυρίως όσον αφορά τις εφαρμογές του προγράμματος και το πρόγραμμα πολυμέσων Media Player, για το οποίο είχε κατηγορηθεί για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Microsoft υποχρεούται να εξασφαλίσει τη δυνατότητα στους χρήστες των Windows να χρησιμοποιούν προγράμματα άλλων ανταγωνιστικών εταιριών, και όχι απαραίτητα τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στα Windows. Επιπλέον, πρέπει να προγραμματίσει τα Windows κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην αλλάζουν αυτόματα τις ρυθμίσεις των Η/Υ που έχουν γίνει από τους κατασκευαστές τους.

Ήδη η Microsoft έχει αρχίσει την παροχή πληροφοριών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με το Longhorn, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2006.