Τουρκία: Πρόσληψη 6.000 χρηστών του Twitter, ως διαμορφωτών κοινής γνώμης

0

Σχέδιο για συγκρότηση ομάδας χρηστών του Twitter και ειδικών στα social media, με αποστολή τη διαμόρφωση κοινής γνώμης μέσω του διαδικτύου, ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα της “Wall Street Journal”.

Το σχέδιο αφορά στην πρόσληψη 6.000 περίπου, νέων κυρίως, ανθρώπων, οι οποίοι μέσω του διαδικτύου, των δημοφιλών καναλιών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, θ’ αναλάβουν να προωθήσουν πολιτική προπαγάνδα, υπέρ της κυβέρνησης και των θέσεων της.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, στόχος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είναι να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία των πολιτικών αντιπάλων του, προκειμένου να προωθήσει του κυβερνητικούς σκοπούς. Υπενθυμίζεται, ότι οι πρόσφατες μαζικές κι εκτεταμένες διαδηλώσεις [Link] εναντίον της κυβέρνησης Erdogan, θεωρήθηκε από τις αρμόδιες αρχές, ότι διοργανώθηκαν κυρίως μέσω κοινωνικών δικτύων, άποψη που οδήγησε και σε σύλληψη χρηστών του Twitter.

Όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στη “Wall Street Journal”, «το παρόν σχέδιο στοχεύει στην ανάπτυξη μιας θετικής πολιτικής γλώσσας, η οποία θα έχει την κυβερνητική έγκριση», ενώ πρόσθεσε ότι, «όταν το αντίπαλο στρατόπεδο παράγει και προωθεί παραπληροφόρηση για το κυβερνόν κόμμα, θα πραγματοποιούμε διορθωτικές ενέργειες, παρέχοντας έγκυρες πληροφορίες, μέσω των ίδιων διαύλων που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί μας».
 

Σχόλια