Τρεις εισαγγελείς σε Γερμανία και Ελβετία για την υπόθεση Siemens

0

Τρεις εισαγγελείς θα μεταβούν το αργότερα έως την επόμενη Παρασκευή στην Ελβετία και στη Γερμανία στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση της Siemens.

Οι εισαγγελείς που ορίστηκαν να μεταβούν στις δύο χώρες είναι ο κ. Παναγιώτης Αθανασίου, που ήδη χειρίζεται από το 2006 την έρευνα και οι κ. Ελένη Βασιλειάδου και κ. Παναγιώτης Μεϊδάνης.
Οι εισαγγελικοί λειτουργοί θα μεταβούν στη Βέρνη και το Μόναχο προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία από τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί από τους εισαγγελείς των δύο χωρών για την υπόθεση της Siemens.

Εν τω μεταξύ, ενώπιον του κ. Αθανασίου κατέθεσαν οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλογλου από την εφημερίδα «Καθημερινή» και τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και Γιάννης Παπαγιάννης από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΧΤΡΑ».

Οι δύο δημοσιογράφοι έχουν ασχοληθεί σε ρεπορτάζ τους με την υπόθεση.

Οι μέχρι τώρα έρευνες φέρεται να έχουν αποκαλύψει μια δαιδαλώδη διαδρομή του μαύρου χρήματος που ξεκινούσε από τη Γερμανία και κατέληγε σε ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω Καραϊβικής, Χονγκ Κονγκ, Ντουμπάι, Λιχτενστάιν και Ελβετίας.

Έτσι, το «μαύρο χρήμα» που διακινήθηκε στην υπόθεση της Siemens, φέρεται να βρίσκεται κρυμμένο σε έναν λαβύρινθο από 32 παράκτιες εταιρείες, στον οποίο μεσολαβούν και «ανώνυμες» offshore.

Σχόλια