Τσουχτερό πρόστιμο για παράνομο downloading στις ΗΠΑ

0

Πρόστιμο ύψους 1.5 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται, σύμφωνα με δικαστική απόφαση, να πληρώσει ανύπαντρη μητέρα τεσσάρων παιδιών, στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία διαπιστώθηκε ότι κατέβασε παράνομα από το διαδίκτυο 24 τραγούδια.

Η Τζέιμι Ρόμας-Ράσετ από τη Μινεσότα κρίθηκε ένοχη την Τετάρτη για παραβίαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και πρέπει να καταβάλει το ποσό των 62.500 δολαρίων για κάθε τραγούδι που κατέβασε.

Η υπόθεση της Ράσετ είναι η τρίτη που καταλήγει σε αυστηρή ποινή στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφορικά με παράνομο κατέβασμα μουσικής από το ίντερνετ.
Στην ανακοίνωση της απόφασης η RIIA, η ένωση των δισκογραφικών εταιρειών, σχολίασε ότι πρόκειται για “”σαφή αναγνώριση”” της ενοχής της Τόμας-Ράσετ..
Η γυναίκα πρωτοδίκως, το 2007, είχε καταδικαστεί να πληρώσει 220.000 δολάρια, ενώ δύο χρόνια αργότερα δικαστήριο την καταδίκασε σε πρόστιμο 1,92 εκατομμυρίων δολαρίων.
Δισκογραφικές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη κινηθεί δικαστικά για τον ίδιο λόγο κατά χιλιάδων ανθρώπων. Δείτε το σχετικό αρχείο

Σχόλια