Χάκερ αντιγράφει το δακτυλικό αποτύπωμα πολιτικού

0

Χάκερ ισχυρίζεται ότι έχει αντιγράψει το δακτυλικό αποτύπωμα της Υπουργού Άμυνας της Γερμανίας, με τη χρήση εμπορικού λογισμικού και με τη βοήθεια εικόνων, που είχαν τραβηχθεί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η παραπάνω δήλωση έγινε στο πλαίσιο ενός συνεδρίου οργάνωσης χάκερ, η οποία υποστηρίζει ότι είναι το μεγαλύτερο δίκτυο χάκερ της Ευρώπης.

Ο εν λόγω χάκερ υποστηρίζει ότι είχε λάβει ένα κοντινό πλάνο φωτογραφίας του αντίχειρα της πολιτικού, ενώ χρησιμοποίησε και άλλες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από διαφορετικές γωνίες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της υπουργού. Μάλιστα, πρότεινε στους πολιτικούς να φορούν γάντια, όταν μιλούν στο κοινό.

Η ταυτοποίηση ενός ατόμου μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων του χρησιμοποιείται ως μέτρο ασφαλείας στις συσκευές της Apple και της Samsung, ενώ χρησιμοποιήθηκε και για τον προσδιορισμό των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα στις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας, αλλά δεν θεωρείται ιδιαίτερα ασφαλής, όπως δηλώνουν οι ειδικοί. Σε αντίθεση με τα δακτυλικά αποτυπώματα, που δεν παρέχουν εχέγγυα ασφαλείας, οι ειδικοί καταφεύγουν σε άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του ατόμου, όπως η αναγνώριση της φλέβας στα δάχτυλα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, άλλωστε, η τράπεζα Barclays εισήγαγε την αναγνώριση της δακτυλικής φλέβας για τους εταιρικούς της πελάτες, ενώ η τεχνική χρησιμοποιείται ήδη σε αυτόματες ταμειακές μηχανές στην Ιαπωνία και την Πολωνία.
 

Σχόλια