Ξανά σε λειτουργία ενημερωτικές ιστοσελίδες μετά την παρέμβαση των “Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα”

0

Η οργάνωση «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» δημιούργησε αντίγραφα εννέα ιστοσελίδων ειδήσεων οι οποίες είναι αποκλεισμένες σε έντεκα χώρες, επιττρέποντας έτσι την πρόσβαση σε αυτές από τους πολίτες των ανωτέρω χωρών.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα», για τη δημιουργία των αντιγράφων των ιστοσελίδων, χρησιμοποιήθηκαν διαδικτυακές υπηρεσίες του Amazon, της Microsoft και της Google. Αυτό σημαίνει ότι η πρόσβαση στις ιστοσελίδες αποκτάται μέσω των διευθύνσεων IP αυτών των τεχνολογικών κολοσσών, και η οργάνωση εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εθνικές αρχές θα διστάσουν να αποκλείσουν την πηγή των νέων συνδέσμων.

«Ο αποκλεισμός του Amazon, της Microsoft ή άλλων μεγάλων παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών, θα παρέλυε τις χιλιάδες τεχνολογικές εταιρείες που τους χρησιμοποιούν καθημερινά, καθιστώντας το οικονομικό και πολιτικό κόστος αποκλεισμού των αντιγράφων των ιστοσελίδων υπερβολικά υψηλό».

Η οργάνωση δήλωσε ότι η πρόσβαση στις ιστοσελίδες θα διατηρηθεί για πολλούς μήνες, καθώς σκοπός της είναι να έχουν οι πολίτες πρόσβαση σε ανεξάρτητες ανταποκρίσεις ειδήσεων και πληροφοριών.

Σχόλια