Ξαναχτύπησαν οι “Anonymous” με υποκλοπή τηλεφωνικής συνομιλίας αστυνομικών στελεχών

0

Έρευνα διέταξε το FBI σχετικά με τον τρόπο που η ομάδα χάκερακτιβιστών Anonymous κατάφερε να υποκλέψει και να δημοσιεύσει τηλεφωνική συνομιλία Βρετανών και Αμερικανών αξιωματούχων της αστυνομίας. Η συνομιλία αφορούσε τρόπους καταπολέμησης των επιθέσεων χάκερ μέσω διαδικτύου.

«Η συνομιλία προοριζόταν αυστηρώς για τα αστυνομικά στελέχη και υποκλάπηκε παράνομα. Έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα, με σκοπό να ταυτοποιήσουμε τους δράστες και να αποδώσουμε ευθύνες», ανέφερε ανακοίνωση του FBI (Federal Bureau of Investigation). Την έρευνα του περιστατικού επιβεβαίωσε και το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

Το ακουστικό ντοκουμέντο της συνομιλίας η οποία έλαβε χώρα στις 17 Ιανουαρίουαναρτήθηκε από τους χάκερ στο YouTube. Τα αστυνομικά στελέχη ακούγονται να ανταλλάσσουν πληροφορίες για υπόπτους χάκερ, οι οποίοι αναφέρονται με ψευδώνυμα. Στο βίντεο, ωστόσο, που αναρτήθηκε οι ύποπτοι αναφέρονται με τα κανονικά τους ονόματα.

 Δεν είναι σαφές πώς η ομάδα Anonymous κατάφερε να πάρει στα χέρια της το υλικό. Ο δικηγόρος ενός εκ των υπόπτων ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα υποκλάπηκε ως ακουστικό αρχείο επισυναπτόμενο σε μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Μήνυμα που ανάρτησε η ομάδα στο Twitter ανέφερε: «Το FBI πρέπει να είναι πραγματικά έκπληκτο πώς καταφέρνουμε κάθε φορά να αποκτάμε πρόσβαση στα πιο ευαίσθητα αρχεία του».

Σχόλια