Ξαναχτυπούν οι «Ανώνυμοι» με δημοσιοποίηση στοιχείων της αυστριακής αστυνομίας

0

Η πληροφορία δόθηκε από τον επίσημο λογαριασμό του αυστριακού παρακλαδιού της ομάδας στο Twitter, AnonAustria, και ο λόγος που επικαλέστηκαν είναι η αντίθεση σε κυβερνητικό νομοσχέδιο που προβλέπει τη συλλογή στοιχείων των πολιτών και τη διάθεσή τους στην αστυνομία για λόγους δημόσιας ασφάλειας. Το νομοσχέδιο αναμένεται να εγκριθεί και να ισχύσει από το 2012 και ρυθμίζει την αποθήκευση πληροφοριών για τις περιηγήσεις και τις επικοινωνίες των πολιτών για έξι μήνες. Η φράση με την οποία σχολίασαν οι ίδιοι οι «Ανώνυμοι» την ενέργειά τους -που αποτελεί σοβαρό πλήγμα στο κύρος της αρχής και την ασφάλεια των αστυνομικών- ήταν ότι «πλέον κανείς δεν έχει τίποτα να κρύψει».

Αναφορικά με τον τρόπο που απέκτησαν οι χάκερ πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των 25.000 αστυνομικών, οι ίδιοι αρνούνται ότι τα υπέκλεψαν πειρατικά από τις βάσεις δεδομένων της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Αυστρίας. Ισχυρίστηκαν ότι τα στοιχεία «περιήλθαν στην κατοχή τους» από μία οργάνωση αρκετά κοντινή στην αστυνομία. Πιθανολογείται ότι η οργάνωση αυτή είναι η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (IPA – International Police Association), στην οποία είναι εγγεγραμμένοι αστυνομικοί όλων των βαθμίδων. Για τη διαχείριση των προσωπικών λογαριασμών των εγγεγραμμένων μελών η οργάνωση μισθώνει εξωτερικό πάροχο υπηρεσιών.

Το περιστατικό ερευνάται από το Γραφείο Ποινικών Ερευνών για Εγκλήματα στο Διαδίκτυο (State Office of Criminal Investigation), κατόπιν εντολής του Υπουργείου Εσωτερικών. Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι είχαν σημειωθεί και άλλες επιθέσεις των «Ανωνύμων» στην Αυστρία, με την δημοσιοποίηση στοιχείων που υπέκλεψαν από τις ιστοσελίδες των μεγάλων πολιτικών κομμάτων της χώρας.

 

Σχόλια