Χρήση βίντεο, ως αποδεικτικού μέσου για την αστυνομική βία σε διαδηλώσεις

0

Δικαστήριο στην Ουάσινγκτον αποφάσισε να λάβει υπ’ όψιν του το ερασιτεχνικό βίντεο από τη σύλληψη άνδρα, σε διαδήλωση το 2010 κατά της Παγκόσμιας Τράπεζας, για τη χρήση παράνομης αστυνομικής βίας σε βάρος του συλληφθέντος.

Στην προσφυγή που κατέθεσε ο συλληφθείς κατά της αστυνομίας ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα αδικαιολόγητης βίας από τα αστυνομικά όργανα και συνελήφθη παρανόμως κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι βία χρησιμοποιήθηκε εναντίον του, επειδή κατά τη σύλληψή του χτύπησε με κοντάρι στο κράνος αστυνομικό. Για τον παραπάνω λόγο, λοιπόν, δηλαδή την αντίσταση κατά της αρχής, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του.

Ωστόσο, το δικαστήριο στηριζόμενο σε ερασιτεχνική λήψη βίντεο, που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψης, αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς του συλληφθέντος και απέρριψε τους αντίστοιχους της αστυνομίας. Απεφάνθη δε ότι από την βιντεοσκόπηση δεν φαίνεται ότι ο συλληφθείς χρησιμοποίησε βία κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να καθίσταται παράνομη η σύλληψή του.

 

Σχόλια