Χρήστες του E-Bay καταθέτουν μήνυση κατά της εταιρίας

0

Δύο μέλη της ιστοσελίδας πλειστηριασμών και πώλησης προϊόντων E-Bay κατέθεσαν μήνυση κατά της εταιρίας σχετικά με το σύστημα χρέωσης που ακολουθεί η τελευταία.

Οι δύο μηνυτές υποστηρίζουν ότι η εταιρία δεν ενημέρωσε τους χρήστες της για το πρόβλημα που υπάρχει στο σύστημά της και είχε ως συνέπεια να υποχρεωθούν να πληρώσουν το διπλάσιο ποσό για πώληση προϊόντων τους με πλειστηριασμό μέσω της ιστοσελίδας. Το ποσό αυτό χρεώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις πιστωτικές κάρτες των μηνυτών, τα στοιχεία των οποίον είχαν προσκομίσει στην εταιρία για να μπορούν να λαμβάνουν μέρος στους πλειστηριασμούς μέσω του Διαδικτύου.

Καθώς η μήνυση δεν έχει ακόμα επιδοθεί στην εταιρία, δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από μέρους της, ωστόσο στελέχη της ζήτησαν συγγνώμη από τα μέλη της, υποσχόμενοι ότι στο μέλλον η εταιρία θα είναι πιο προσεκτική όταν εφαρμόζει νέα συστήματα.
Μεταξύ των παραπόνων των μελών του E-Bay είναι ότι η εταιρία αυθαίρετα στρογγυλοποιεί το τελικό ποσό χρέωσης προς τα πάνω, με αποτέλεσμα το ποσό που κερδίζει με αυτό τον τρόπο μακροπρόθεσμα να είναι εξαιρετικά υψηλό.