Χρήστες του Safari στρέφονται κατά της Google για εγκατάσταση cookies

0

Οι χρήστες ισχυρίζονται ότι είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από την Google ότι γίνονται σεβαστές οι επιλογές περιήγησης του browser Safari, αργότερα όμως ανακάλυψαν ότι αυτό δεν γινόταν και λειτουργούσαν cookies, τα οποία συνέλεγαν δεδομένα προς εξυπηρέτηση στοχευμένων διαφημίσεων. Η αποκάλυψη της συμπεριφοράς της Google σε σχέση με τις επιλογές προσωπικών δεδομένων των χρηστών Safari είχε απασχολήσει και τις αμερικανικές αρχές.

Το 2012 η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου επέβαλε στην Google πρόστιμο 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων για παράβαση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει απέναντι στους πελάτες της. Το πρόστιμο αφορούσε κυρίως τις ψευδείς διαβεβαιώσεις που είχε δώσει η Google στους χρήστες του Safari και όχι τόσο στην ίδια την ενέργεια της παράβλεψης των προστατευτικών επιλογών ασφαλείας του Safari.

Μέχρι στιγμής αγωγή κατά της Google έχει ασκηθεί από ένα άτομο στη Βρετανία. Εκπρόσωπος της οργάνωσης Big Brother Watch εκτίμησε ότι από την υπόθεση μπορεί να απορρεύσει σημαντικό νομικό προηγούμενο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών από παρόμοιες ενέργειες.

Σχόλια