Χρήστης του eBay κατηγορείται για απάτη

0

Ένας Αμερικανός από την Καλιφόρνια, ο 39χρονος Michael Gouveia, κατηγορείται ότι εξαπάτησε χρήστες της ιστοσελίδας ηλεκτρονικών δημοπρασιών eBay εμφανιζόμενος ότι δήθεν πουλά σπάνιες αθλητικές κάρτες. Κατά του Gouveia ασκήθηκε ποινική δίωξη για πέντε κατηγορίες που αφορούν απάτη μέσω του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος κατηγορείται ότι πούλησε δύο σπάνιες κάρτες που εικονίζουν τον θρύλο του μπέιζμπολ Μίκι Μαντλ έναντι 7.000 δολαρίων η καθεμία, χωρίς ωστόσο να τις παραδώσει ποτέ στους αγοραστές παρά το γεγονός ότι εισέπραξε τα χρήματα. Παρόμοια τακτική ακολούθησε και με κάρτες του μπασκετμπολίστα Μάικλ Τζόρνταν, ενώ θεωρείται ότι συνολικά απέσπασε 30.000 δολάρια με αυτό τον τρόπο. Σε περίπτωση που καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως 20 χρόνια.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ασκείται ποινική δίωξη για ηλεκτρονική απάτη σε βάρος χρήστη του eBay. Τέτοιου είδους απάτες μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας παρουσιάζουν αύξηση, από τη στιγμή που το eBay έχει γίνει διάσημο και πολλοί το χρησιμοποιούν για να αγοράσουν ή να πουλήσουν κάθε είδους αντικείμενα.

Σχόλια