Υπ. Δικαιοσύνης: Συνάντηση με τον Χ. Ράιχενμπαχ για την ηλεκτρονική Δικαιοσύνη

0

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χορστ Ράιχενμπαχ, συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα σχετικά με την ηλεκτρονική Δικαιοσύνη (e-Justice).

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Νικόλα Κανελλόπουλο, τον προϊστάμενο της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνο Καρβούνη, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο πλευρών.

Βασικός άξονας της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε ήταν η παροχή τεχνικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ομάδα Δράσης της Ε.Ε. (European Commission Task Force for Greece– TFGR), ιδίως προς υποστήριξη των έργων και εφαρμογών ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (e-Justice).

Ακόμα, συζητήθηκαν, μέθοδοι μεταφοράς τεχνογνωσίας από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε τομείς όπως ηλεκτρονική Δικαιοσύνη, η στατιστική παρακολούθηση και εναλλακτικοί μέθοδοι επίλυσης διαφορών που μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια του υπουργείου για επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης και βελτίωσης των δικαστικών υποδομών.