Υπέρ της διαδικτυακής ουδετερότητας ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ

0

Ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής τηλεπικοινωνιών των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα προτάσεις, οι οποίες θα διασφαλίζουν ότι η διαδικτυακή κίνηση δε θα μπορεί να επιβραδύνεται ή να μπλοκάρεται ανάλογα με το περιεχόμενο των ιστοσελίδων.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, Τζούλιους Τζενατσόφσκι θα ζητήσει από τους υπόλοιπους επιτρόπους να υιοθετήσουν τον κανόνα της διαδικτυακής ουδετερότητας και τέσσερις υφιστάμενες αρχές για την πρόσβαση στο διαδίκτυο, τις οποίες είχε εκδώσει η υπηρεσία το 2005.
Η διαδικτυακή ουδετερότητα φέρνει σε αντιπαράθεση τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών ίντερνετ, όπως η Google με τους παρόχους ευρυζωνικών υπηρεσιών, όπως η AT&T, Verizon Communications Inc και Comcast Corp, οι οποίοι διαφωνούν με τους νέους κανόνες διαχείρισης του διαδικτύου.
Οι υπερασπιστές της διαδικτυακής ουδετερότητας υποστηρίζουν ότι οι πάροχοι δεν πρέπει να έχουν το δικαίωμα να μπλοκάρουν ή να επιβραδύνουν την ταχύτητα πλοήγησης στο ίντερνετ ανάλογα με το διαδικτυακό περιεχόμενο.
Οι πάροχοι λένε ότι ο αυξανόμενος όγκος δεδομένων για υπηρεσίες όπως η ανταλλαγή βίντεο απαιτεί δραστική διαχείριση των δικτύων τους και κάποιοι θεωρούν ότι η διαδικτυακή ουδετερότητα θα αποβεί εις βάρος της καινοτομίας.

Σχόλια