Υπεραγορά απατεώνων το διαδίκτυο

0

Σε υπεραγορά για απατεώνες έχει μετατραπεί το διαδίκτυο, καθώς κλεμμένα δεδομένα κάθε είδους, από ιατρικά ιστορικά μέχρι αριθμούς πιστωτικών καρτών, πωλούνται σε κάθε ενδιαφερόμενο και μάλιστα σε χαμηλές τιμές.
Έκθεση της διαδικτυακής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας InfoSecurity Europe στο Λονδίνο έχει εντοπίσει «χιλιάδες» υπηρεσίες παράνομης πώλησης δεδομένων στο διαδίκτυο.
Σπείρες απατεώνων αγοράζουν τα δεδομένα από χάκερ και τα πωλούν σε σταθερές τιμές ανάλογα με το είδος τους. Οι κλεμμένοι αριθμοί πιστωτικών καρτών είναι σχετικά φθηνοί, μόλις λίγα δολάρια έκαστος, ενώ ακριβότεροι είναι οι εταιρικοί φάκελοι καταγραφής (log files) που φτάνουν τα 300 δολάρια.
Ειδικοί που μίλησαν στο συνέδριο που διεξάγεται στο πλαίσιο της έκθεσης κάλεσαν τις αρχές να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο επειγόντως.
Ωστόσο, η αντιμετώπιση του κυβερνοεγκλήματος δεν θα είναι εύκολη υπόθεση: «Κάθε μήνα εμφανίζονται νέες τακτικές και του χρόνου θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάτι που δεν έχουμε καν σκεφτεί ακόμα», σχολίασε ο Μπρους Σνάιντερ, ιδρυτής της εταιρείας ασφάλειας δικτύων BT Counterpane.
Και κατέληξε, «είναι δύσκολο να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο της απειλής όταν δεν γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί», είπε.

Σχόλια