Υπό αμφισβήτηση έχει τεθεί η πολιτική της Google για προστασία της ιδιωτικής ζωής

0

Στοιχεία της πολιτικής προστασίας της ιδιωτικής ζωής της Google έχουν προκαλέσει ανησυχίες στους κύκλους των οργανώσεων για την προστασία του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής των πολιτών.

Συγκεκριμένα ομάδα εργασίας των Επίτροπων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης έστειλε επιστολή στην Google με την οποία της ζητά να απαντήσει στο ερώτημα γιατί τηρεί το ιστορικό των χρηστών του Διαδικτύου για δύο χρόνια.

Ο Peter Fleischer από την πλευρά της Google δήλωσε ότι η εταιρία ποτέ δεν δίνει προσωπικά δεδομένα που επιτρέπουν την αναγνώριση της ταυτότητας των χρηστών σε διαφημιστικές εταιρίες, ενώ παραδέχτηκε ότι η εταιρία θα μπορούσε να εξηγεί καλύτερα στις δηλώσεις της προς τους χρήστες γιατί μερικές φορές μοιράζεται τις πληροφορίες που τους αφορούν με τρίτα μέρη.

Μια άλλη εξέλιξη που απασχολεί έντονα τις οργανώσεις προστασίας της ιδιωτικής ζωής, είναι το σχέδιο της εξαγοράς της διαφημιστικής εταιρίας DoubleClick από την Google, καθώς οι δύο εταιρίες θα έχουν πλέον στην διάθεση τους απροσδιόριστη ποσότητα πληροφοριών που αφορούν τις προτιμήσεις των χρηστών στην πλοήγηση στο Διαδίκτυο.