Υπό τις νέες πιέσεις η Κίνα ανακαλεί το λογισμικό φιλτραρίσματος του ίντερνετ

0

Οι έντονες διαμαρτυρίες και πιέσεις ανάγκασαν την κυβέρνηση της Κίνας να αποσαφηνίσει εάν το λογισμικό πρόγραμμα φιλτραρίσματος του διαδικτύου θα πρέπει να εγκαθίσταται σε κάθε καινούργιο ηλεκτρονικό υπολογιστή που εισάγεται εφεξής στη χώρα.

Από την 1η Ιουλίου κάθε καινούργιος υπολογιστής που θα πωλείται στην Κίνα όφειλε να έχει ενσωματωμένο το λογισμικό πρόγραμμα, Green Dam Youth Escort.

Το λογισμικό δημιουργήθηκε για να αποτρέψει τους χρήστες να επισκέπτονται ιστοσελίδες με “ακατάλληλο” περιεχόμενο, όπως ιστοσελίδες που προωθούν τη βία και την πορνογραφία.

Ωστόσο, η έντονη δυσαρέσκεια, οι απειλές για παραπομπή στη δικαιοσύνη και η διεθνής κατακραυγή ανάγκασαν την Κίνα να αποσαφηνίσει την πολιτική της.

“Η χρήση αυτού του λογισμικού δεν είναι υποχρεωτική”, τόνισε αξιωματούχος του υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας.

Η κρατική υπηρεσία, η οποία δημιούργησε το λογισμικό, διευκρίνισε, επίσης, ότι είναι δυνατή η απεγκατάσταση του προγράμματος.

Δεν είναι, όμως, σαφές εάν θα υπάρχουν κυρώσεις ή διώξεις για τους χρήστες που θα αποφασίσουν να απεγκαταστήσουν το πρόγραμμα.

Σχόλια