Υπόθεση Megauopload: Με διαγραφή των αρχείων των χρηστών προειδοποιεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης

0

Την προειδοποίηση αυτή απηύθυναν προς τους χρήστες οι Εισαγγελείς εγγράφως. Από τότε που άρχισε η δίωξη των ιδρυτών του Megaupload, περίπου 50 εκατομμύρια χρήστες δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία που έχουν ανεβάσει στην υπηρεσία.  Προς το παρόν τα αρχεία αυτά φυλάσσονται από τις εταιρείες αποθήκευσης δεδομένων Carpathia Hosting και Cogent Communications Group.

«Από ό,τι έχουμε καταλάβει οι εταιρείες που αυτή τη στιγμή αποθηκεύουν δεδομένα σκοπεύουν να αρχίσουν τη διαγραφή ίσως και από τις 2 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο της έρευνας οι αμερικανικές αρχές αντέγραψαν κάποια δεδομένα, αλλά δεν τα αφαίρεσαν από τις εταιρείες που τα αποθήκευαν.  Αν οι χρήστες δεν έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους, πρέπει να το διευθετήσουν ατομικά με τις εν λόγω εταιρείες», δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Παράλληλα, η εταιρεία Carpathia εξέδωσε ανακοίνωση περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση: «Η Carpathia Hosting δεν έχει, ούτε είχε ποτέ, πρόσβαση στα αρχεία που ανέβασαν οι χρήστες στο Megaupload, ούτε διαθέτει οποιοδήποτε μηχανισμό επιστροφής του περιεχομένου στους χρήστες. Η αναφορά της 2ης Φεβρουαρίου στην επιστολή του Υπουργείου Δικαιοσύνης ως ημερομηνίας διαγραφής του περιεχομένου αυτού δεν βασίζεται στις πληροφορίες που έδωσε η εταιρεία στην κυβέρνηση». Η εταιρεία συνέστησε στους χρήστες που ενδιαφέρονται να ανακτήσουν τα αρχεία τους να επικοινωνήσουν με την Megaupload.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της Megaupload είχε σχολιάσει ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την διάσωση των αρχείων που ανέβαζαν οι χρήστες στην υπηρεσία, δεδομένου ότι αυτά μπορούν να χρησιμεύσουν και ως υπεράσπιση της εταιρείας.

Σχόλια