Υποκλοπή τεράστιου όγκου τραπεζικών δεδομένων παραδέχεται εταιρεία στις ΗΠΑ

0

Η αμερικανική εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών Heartland Payment Service προειδοποιεί ότι εκατομμύρια αριθμοί πιστωτικών καρτών ενδέχεται να έχουν υποκλαπεί.

Η εταιρεία αναλαμβάνει εντολές πληρωμών για 250.000 αμερικανικές επιχειρήσεις και κάθε μήνα επεξεργάζεται 100 εκατομμύρια συναλλαγές, από τις οποίες το 45% αφορά πληρωμές λογαριασμών σε εστιατόρια.
Οι αριθμοί πιστωτικών καρτών και τα ονόματα των κατόχων τους που πιθανώς έχουν υποκλαπεί ανήκουν σε πελάτες των επιχειρήσεων αυτών.
Το ενδεχόμενο των υποκλοπών δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη από τον πρόεδρο της Heartland, Ρόμπερτ Μπάλντουιν, σύμφωνα με τον οποίο η εταιρεία του ενημερώθηκε για την παραβίαση από τις εταιρείες MasterCard και Visa στα τέλη της περυσινής χρονιάς.
Η Heartland επικοινώνησε τότε με την υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ, CIA και προσέλαβε δύο ομάδες ειδικών. Η πηγή της διαρροής εντοπίστηκε τελικά «μόλις την περασμένη εβδομάδα».
Τα δεδομένα διαπιστώθηκε ότι είχαν υποκλαπεί με τη χρήση κακόβουλου κώδικα που είχε «φυτευτεί» στο σύστημα επεξεργασίας πληρωμών.
Πάντως η φύση και ο όγκος των δεδομένων που υπεκλάπησαν παραμένουν ασαφή. «Αυτή τη στιγμή, δεν γνωρίζουμε τον όγκο των στοιχείων που υπεκλάπησαν», παραδέχτηκε ο Μπάλντουιν όπως αναφέρει η εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ.
«Φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη παραβίαση που έχει αποκαλυφθεί ποτέ, και το ανακοινώνουν την ημέρα της ορκωμοσίας; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι περίμεναν μέχρι σήμερα για να το αποκαλύψουν. Φαίνεται πολύ παραπλανητικό» σχολίασε ο Άιβα Λίταν, αναλυτής της εταιρείας ερευνών Gartner που ειδικεύεται σε θέματα απάτης.

Σχόλια