Υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο για τον ιδρυτή της McAfee στις φυλακές της Γουατεμάλα

0

Ο John McAfee, ιδρυτής της γνωστής εταιρείας λογισμικού ασφαλείας McAfee, συνελήφθη χθες στη Γουατεμάλα για παράνομη είσοδο στη χώρα ενώ αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές της γειτονικής Belize στο πλαίσιο ερευνών που διεξάγονται για τη διερεύνηση της δολοφονίας του γείτονά του, Gregory Faull.

Ο McAfee είχε φθάσει παράνομα στη Γουατεμάλα στις αρχές της εβδομάδας προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη στη Belize καθώς θεωρείται από τους βασικούς υπόπτους για την τέλεση της δολοφονίας. Σκόπευε μάλιστα να καταθέσει αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου καθώς, όπως ισχυρίστηκε, η ζωή του κινδυνεύει στη Belize αφού οι τοπικές αρχές σχεδιάζουν να τον σκοτώσουν. Ο McAfee κρατείται στις φυλακές της Γουατεμάλα και οι συνθήκες κράτησής του παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αξιοσημείωτο είναι ότι επικοινωνεί ελεύθερα μέσω κινητού τηλεφώνου με δημοσιογράφους ενώ παράλληλα, ζήτησε να του παραχωρηθεί ηλεκτρονικός υπολογιστής, τον οποίο χρησιμοποιεί για να ενημερώνει το blog του (http://www.whoismcafee.com/) σχετικά με τις εξελίξεις της υπόθεσής του αλλά και για να περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές. Σε σχετική δημοσίευσή του, αναγνωρίζει μάλιστα και ο ίδιος ότι «το να γράφει κανείς σε blog μέσα από τη φυλακή αποτελεί μια πρωτοποριακή κίνηση». Τέλος, σημειώνεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Γουατεμάλα, Mauricio Lopez Bonilla δήλωσε ότι ο McAfee εισήλθε παράνομα στη χώρα και το επόμενο βήμα είναι να απελαθεί.

Σχόλια