Υπόλογος για συκοφαντική δυσφήμιση εξαιτίας σχολίου στο διαδίκτυο

0

Ο Κρίστοφερ Νόρμπεργκ, κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα το 2006. Για τη θεραπεία από τα τραύματά του αποτάθηκε σε ένα φυσιοθεραπευτή με τον οποίο αργότερα διαφώνησε για τον τρόπο κοστολόγησης των υπηρεσιών του.

Για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του ο Νόρμπεργκ ανέβασε ένα αρνητικό σχόλιο για την αξιοπιστία του φυσιοθεραπευτή στο δικτυακό τόπο Yelp και σήμερα κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση.

“Εάν ο Κρίστοφερ χάσει την υπόθεση, τότε θα πρέπει όλοι όσοι αφήνουν σχόλια στο Yelp να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί”, δήλωσε ο συνήγορος του Κρίστοφερ Νόρμπεργκ. Και πρόσθεσε, “η υπόθεση αφορά την ουσία του επιχειρηματικού μοντέλου του Yelp αλλά και πολλών άλλων παρόμοιων ιστοσελίδων που προσφέρουν στους πολίτες μια πλατφόρμα για να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους”.

Ο συνήγορος του θεραπευτή από την πλευρά του δήλωσε ότι η δικαιοσύνη θα κρίνει εάν το σχόλιο του Νόρμπεργκ ήταν μια δήλωση, μια ξεκάθαρη τοποθέτηση που βασίζεται σε γεγονότα ή εάν επρόκειτο για προσωπική του άποψη.

“Ο δρ. Μπίγκελ δεν έχει πρόβλημα με τους ανθρώπους που εκφράζουν τις σκέψεις τους και τις απόψεις τους στο Yelp και στο διαδίκτυο εν γένει. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια όρια όταν κάποιος δημοσιεύει ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο. Τότε οφείλει να λογοδοτήσει για τις απόψεις του”, τόνισε ο συνήγορος του φυσιοθεραπευτή.

Η δίκη έχει οριστεί για τις 2 Μαρτίου σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

Σχόλια