Υποχρεωτικοί οι κανόνες προστασίας δεδομένων της ΕΕ για όλες τις μηχανές αναζήτησης

0

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσαν ότι οι εταιρείες μηχανών αναζήτησης στο διαδίκτυο, οι οποίες έχουν την έδρα τους εκτός Ευρώπης, οφείλουν να συμμορφώνονται με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την αποθήκευση των διευθύνσεων πρωτοκόλλου ίντερνετ.

Η Ομάδα των Ευρωπαίων Ρυθμιστών αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες ο χρήστης οφείλει να δίνει τη συγκατάθεσή του για τη συγκέντρωση των προσωπικών του δεδομένων και έχει δικαίωμα να επιδοκιμάζει ή να επαληθεύει τις πληροφορίες που εφαρμόζουν οι μηχανές αναζήτησης.

Πάντως η Ομάδα Ευρωπαίων Ρυθμιστών δεν αναφέρθηκε στην πρακτική εφαρμογή της εν λόγω οδηγίας. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι «οι μηχανές αναζήτησης εταιρειών, όπως η Google, η Yahoo και το MSN της Microsoft, αποτελούν μέρος της καθημερινής ρουτίνας ολοένα και περισσότερων πολιτών στην ΕΕ».

Η Google ανακοίνωσε ότι η τοποθέτηση των Ευρωπαίων ρυθμιστών δεν πρόκειται να επηρεάσει την πολιτική της και τη δέσμευσή της να βελτιώσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο για όλους τους χρήστες της υπηρεσίας της.

Σχόλια