Ζήτημα παραβίασης ευρεσιτεχνίας σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις ασφαλείας του Twitter

0

Ό, τι οι νέες, αυξημένες ρυθμίσεις ασφαλείας του Twitter βασίζονται σε δική του ευρεσιτεχνία, ισχυρίζεται ο ιδρυτής του Megaupload Kim Dotcom (Kim Schmitz).  Συγκεκριμένα ο Kim Dotcom υποστηρίζει ότι το μέτρο ασφαλείας «πρόσβασης με επανεπιβεβαίωση»,το οποίο έλαβε το Twitter μετά από τις πρόσφατες επιθέσεις hackers εναντίον του, βασίζεται σε δική του σύλληψη, που χρονολογείται απ’ το 1997 και άρα υφίσταται παραβίαση των πνευματικών του δικαιωμάτων.

O Kim Dotcom είναι γνωστός για την τάση του να τραβάει την προσοχή με παρόμοιες δηλώσεις, ωστόσο  στην επικαλούμενη ευρεσιτεχνία είναι ευδιάκριτο το σκεπτικό της παροχής πρόσβασης σε μια υπηρεσία με διπλή ταυτοποίηση του χρήστη, μέσω αποστολής δεύτερου κωδικού πρόσβασης στο προσωπικό του τηλέφωνο, κάτι που προσδίδει  βασιμότητα στους ισχυρισμούς του.

Ο ιδρυτής του Megaupload απείλησε ότι θα μηνύσει το Twitter, όπως επίσης και άλλες δημοφιλείς εταιρείες διαδικτύου τις οποίες κατηγορεί για προσβολή πνευματικής ιδιοκτησίας όπως η Facebook και η Google, εκτός εάν  χρηματοδοτήσουν τον αγώνα του αναφορικά με το αίτημα έκδοσης του στις ΗΠΑ που εκκρεμεί σε βάρος του.

Σχόλια