Ζωντανή κάλυψη δίκης μέσω ίντερνετ

0

Ομοσπονδιακός δικαστής στις Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησε να μεταδοθεί ζωντανά μέσω ίντερνετ η ακροαματική διαδικασία, η οποία θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και αφορά την αγωγή ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων που κατέθεσε η αμερικανική μουσική βιομηχανία εις βάρος ενός φοιτητή από το πανεπιστήμιο της Βοστώνης για παράνομη ανταλλαγή μουσικών αρχείων στο διαδίκτυο.

Η δικαστής Νάνσι Γκέρτνετ της Μασαχουσέτης αποφάσισε ότι οι βιντεοκάμερες, οι οποίες υπάρχουν ήδη στη δικαστική αίθουσα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη ζωντανή κάλυψη της ακροαματικής διαδικασίας στις 22 Ιανουαρίου στην πολύκροτη υπόθεση της Αμερικανικής Δισκογραφικής Βιομηχανίας (RIAA) εις βάρος του Τζόελ Τενενμπάουμ κι άλλων.

Ο Τενενμπάουμ κατηγορείται για παράνομο κατέβασμα από το ίντερνετ τουλάχιστον επτά τραγουδιών και για ανταλλαγή 816 μουσικών αρχείων μέσω του δικτύου ανταλλαγής αρχείων, Kazaa το 2004.

Εάν αποδειχθεί ότι υπήρχε πρόθεση στην μουσική πειρατεία του Τενενμπάουμ, τότε ο Αμερικανός φοιτητής θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμο ύψους τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο συνήγορος του Τενενμπάουμ, Τσαρλς Νέσον θα επιχειρήσει να αμφισβητήσει στο δικαστήριο τη συνταγματικότητα των αγωγών της RIAA.

Η δικαστής θα αποφασίσει αργότερα εάν θα επιτρέψει την προβολή όλης της δίκης μέσω ίντερνετ.

Σχόλια