ΕΔΕ: ουδέν νεότερο από το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο

0

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, δεν επήλθε κάποια μεταβολή στις θέσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ούτε και κατά τη σημερινή συνεδρίασή του [30/5].

Συνεπώς, σύμφωνα με την απόφαση των μελών της πλειοψηφίας του Δ.Σ., τη Δευτέρα θα ζητηθεί ο διορισμός διοίκησης από το Πρωτοδικείο, με αποκλειστικό σκοπό τη διεξαγωγή εκλογών, μόλις αυτό καταστεί δυνατό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

“Σε βαθιά κρίση η Ένωση…

Στο σημερινό Δ.Σ. έγινε από το Προεδρείο μια τελευταία απόπειρα εξομάλυνσης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ένωση, προκειμένου να αποφασισθεί η διεξαγωγή εκλογών. Αφού ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη για το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, στην οποία το 92% των ψηφισάντων ζήτησε τη διεξαγωγή εκλογών ως τις 15/7, στη συνέχεια πρότεινε να ληφθεί έστω και σήμερα συναινετικά απόφαση για την προκήρυξη Αρχαιρεσιών είτε εντός του Ιουλίου, είτε σε οιαδήποτε τυχόν άλλη ημερομηνία που θα προτείνει οιοδήποτε μέλος. Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή για σύσκεψη τα μέλη κ.κ.Σαλάτας, Λυμπεροπούλος, Στενιώτη, Κώνστα, Βεργώνης, Βουλγαρίδης, Φούκας και Κομπολίτης, επέστρεψαν και δήλωσαν ότι αρνούνται την πρόταση για συναινετική προκήρυξη εκλογών και επιμένουν στην απόφασή τους για προσφυγή σε ορισμό προσωρινής διοίκησης.
Δυστυχώς η πλειοψηφία του Δ.Σ. αγνόησε το αίτημα εκατοντάδων συναδέλφων για διεξαγωγή εκλογών και αποφάσισε να οδηγήσει την Ένωση στην πρωτόγνωρη για την ιστορία της διαδικασία του ορισμού προσωρινής διοίκησης, παρά την προσπάθεια μας, έστω και την ύστατη στιγμή να υπάρξει συμβιβαστική λύση και να λήξει η εσωστρέφεια. Τους αφήνουμε πια στην κρίση των συναδέλφων..”

Σχόλια