ΕΦΚΑ: Ολοκληρώθηκε ο 3ος κύκλος πιστοποίησης δικηγόρων και λογιστών

Επιπλέον 125 πιστοποιημένοι επαγγελματίες εντάσσονται στη διαδικασία απονομής συντάξεων

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος κύκλος πιστοποίησης λογιστών και δικηγόρων με επιπλέον 125 επαγγελματίες -από τους 332 που έλαβαν συνολικά μέρος- να εντάσσονται άμεσα στην διαδικασία έκδοσης συντάξεων. Τα σχετικά αποτελέσματα του 3ου κύκλου πιστοποίησης των επαγγελματιών έχουν ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο του Φορέα (www.efka.gov.gr)

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι είχαν και έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας με τα ψηφιακά τους διαπιστευτήρια (https://howto.gov.gr/ ).

Με την νέα ένταξη των λογιστών και δικηγόρων από τον 3ο κύκλο πιστοποίησης,  οι 458 πλέον επαγγελματίες που έχουν ενταχθεί στη διαδικασία απονομής συντάξεων αντιστοιχούν στο περίπου 69% των μονίμων εισηγητών του e-ΕΦΚΑ που εκδίδουν συντάξεις.

Οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες επιλέγονται από τους ασφαλισμένους που υποβάλλουν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά αίτηση συνταξιοδότησης στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr/el/syntaxioychoi/aitisi).

Σε αυτή τη φάση μπορούν να αναλάβουν συνταξιοδοτικές αιτήσεις ασφαλισμένων του τ.ΙΚΑ, τ.ΟΑΕΕ και τ.ΟΓΑ. Υπενθυμίζουμε ότι στον ασφαλισμένο, κατά την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος συνταξιοδότησης, εμφανίζονται οι διαθέσιμοι πιστοποιημένοι επαγγελματίες.

Στη συνέχεια, ο ασφαλισμένος επιλέγει τον πιστοποιημένο που επιθυμεί, ορίζει την ημερομηνία και ώρα του ραντεβού, ενώ στη συνέχεια λαμβάνει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επιβεβαίωση της ανάθεσης και του ραντεβού προκειμένου να προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά.

Η υπηρεσία αυτή δίνει προστιθέμενη αξία, μέσα από σύγχρονες πρακτικές, στο έργο του Φορέα και παρέχεται εντελώς δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους, επιταχύνοντας την απονομή συντάξεων και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.