Έφυγε από τη ζωή ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, Γιώργος Αναστασιάδης

0

Έφυγε από τη ζωή ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, Γιώργος Αναστασιάδης σκορπίζοντας θλίψη στο Πανεπιστήμιο και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Για το θάνατό του Γ. Αναστασιάδη, ο Τομέας Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

“Για τον Γιώργο

Ο Τομέας Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης αποχαιρετά τον Γιώργο Αναστασιάδη, ομότιμο καθηγητή. Με ευρύτερη παιδεία και μεγάλη αγάπη για το γνωστικό του αντικείμενο συνέβαλλε στην ανάπτυξη της Συνταγματικής και πολιτικής ιστορίας και στην ανανέωση των μεθοδολογικών της εργαλείων. Οι αντιθέσεις που χαρακτηρίζουν την γενέθλια πόλη του, την Θεσσαλονίκη, τον ενέπνευσαν για να «ανασυντάξει» την πορεία της και δείξει τα οράματά της, χωρίς να κρύβει τις γκρίζες πλευρές της. Η προσήνεια του τον έκανε καλό και αποτελεσματικό δάσκαλο, η καλή προαίρεση και το χιούμορ του ιδιαίτερα αγαπητό συνάδελφο. Στην αγαπημένη σύντροφό του Πέτρα και στην μονάκριβη Ελισώ του στέλνουμε την σκέψη και την αγάπη μας. Καλό ταξίδι Γιώργο”.

Ο Γιώργος Αναστασιάδης γεννήθηκε το 1944 και ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Νομικής του ΑΠΘ, όπου και δίδαξε Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία της Ελλάδας. Στο πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο, στα άρθρα του σε περιοδικά και εφημερίδες, ξεχωριστή θέση κατείχαν τα θέματα και οι πηγές της νεότερης ιστορίας καθώς και της ιστορίας της πόλης.