spot_img
ΑρχικήLaw NewsΕγκρίθηκαν από τη Βουλή οι τοποθετήσεις του νέου Διοικητή και Υποδιοικητή του...

Εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι τοποθετήσεις του νέου Διοικητή και Υποδιοικητή του e-Ε.Φ.Κ.Α., αντιστοίχως

spot_img
spot_img

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την Επιτροπή Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης οι τοποθετήσεις των κ.κ. Αλεξάνδρου Βαρβέρη και Παναγιώτη Κοκκόρη στις θέσεις του Διοικητή και Υποδιοικητή του e-Ε.Φ.Κ.Α. αντιστοίχως.

Ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ κ. Αλέξανδρος Βαρβέρης αναφέρθηκε στα βήματα μετάβασης του Φορέα προς την ψηφιακή εποχή, μεταξύ των οποίων:

 • στις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ:
  • Τους τελευταίους 27 μήνες εκδόθηκαν 678.000 συντάξεις. Αυτό έγινε πραγματικότητα με τη βοήθεια σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων όπως τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική τεχνολογία. Ενδεικτικό της προόδου που έχει συντελεστεί είναι ότι, ενώ μέχρι πριν από μερικά χρόνια χρειάζονταν μέχρι και 4 έτη για να εκδοθούν, ο e-ΕΦΚΑ έφθασε στο σημείο να μπορεί να εκδίδει σύνταξη, κατά μέσο όρο, σε 60 ημέρες.

  • Έχει εκκαθαριστεί σχεδόν το σύνολο των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και το σύνολο σχεδόν των εφάπαξ του Δημοσίου Τομέα
  • Έχει συντμηθεί ο χρόνος έκδοσης των συντάξεων Δημοσίου Τομέα έπειτα από την ενεργοποίηση του e-ΔΑΥΚ (Δελτίου Ατομικής Υπηρεσιακής Κατάστασης).
  • Το ποσοστό ενστάσεων λαθών στις συντάξεις ανέρχεται σε 12,9%
 • στην ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ του ΠΟΛΙΤΗ
  • Έχει δημιουργηθεί ένα πλέγμα υπηρεσιών προκειμένου να ανταποκριθεί ο Φορέας στην ανάγκη άμεσης ενημέρωσης των πολιτών για τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές τους υποθέσεις. Αυτό πραγματοποιείται με το 1555 με ταχύτατους χρόνους απόκρισης, με υπηρεσίες ticketing για προσωποποιημένη πληροφόρηση, το myefkalive με βιντεοκλήση με υπάλληλο του e-ΕΦΚΑ, το Ψηφιακό Δωμάτιο επικοινωνίας για τους συνταξιούχους και τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ που διευκόλυναν την καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων ευάλωτων πολιτών.

  • Αντικαθίσταται σταδιακά ο απαρχαιωμένος τεχνολογικός εξοπλισμός του Φορέα, γεγονός που θα επιτρέπει στους εργαζόμενους του e-ΕΦΚΑ να διεκπεραιώνουν ταχύτερα συναλλαγές και να διεκπεραιώνουν αποτελεσματικότερα τις υποθέσεις πολιτών.
  • Μεταφέρονται στο G-Cloud απαρχαιωμένες τεχνολογικές υποδομές και λειτουργικά συστήματα για να υπάρχει ασφάλεια και ταχύτητα στις συναλλαγές
  • Δημιουργούνται πρότυπες Τοπικές Διευθύνσεις μεταμορφώνοντας τους χώρους σε πιο λειτουργικούς και φιλικούς προς τους ασφαλισμένους.

Στη συνέχεια, ο κ. Αλέξανδρος Βαρβέρης παρουσίασε το όραμα της Διοίκησης για την επόμενα ημέρα που περιλαμβάνει:

 • Τη δημιουργία του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ), που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα αποτελέσει το κανάλι διαλειτουργικότητας με τα πληροφοριακά συστήματα άλλων φορέων, τις υφιστάμενες εφαρμογές και τα μητρώα της δημόσιας διοίκησης.
 • Την «ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής ιστορίας του e-ΕΦΚΑ» που  θα μεταμορφώσει όλο το χαρτώο αρχείο όλων των ταμείων που εντάχθηκαν «βίαια» το 2016 κάτω από την «ομπρέλα» του ΕΦΚΑ, προστατεύοντας κατά κύριο λόγο όλη αυτήν την πολύτιμη πληροφορία και κάνοντας πιο εύκολη την πρόσβαση στην ενημέρωση από τα συστήματα του e-ΕΦΚΑ, καθώς και την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης του συστήματος απονομής σύνταξης στους δικαιούχους του e-ΕΦΚΑ.
 • Ο συνδυασμός των δύο ανωτέρω εμβληματικών έργων θα παράσχει τη δυνατότητα στο εγγύς μέλλον να εκδίδονται αυτόματα οι συντάξεις
 • Την περαιτέρω ενεργοποίηση των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ). Ενδεικτικά, για το χρονικό διάστημα 2021 με 8ο/2023 οι έλεγχοι εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων δείχνουν να έχουν πραγματοποιηθεί 56.330 επιτόπιοι έλεγχοι, εκ των οποίων 20.514 ήταν στοχευμένοι. Έγινε έλεγχος για την ασφάλιση 116.542 εργαζομένων, εκ των οποίων 5.823 βρέθηκαν αδήλωτοι και 21.745 εκτός ωραρίου. Οι αντίστοιχοι έλεγχοι εργοδοτών οικοδομοτεχνικών έργων, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, είχαν ως αποτέλεσμα την έκδοση πράξεων επιβολής διοικητικών προστίμων.
spot_img

Lawjobs