17Ν: Καταπέλτης η Εισαγγελέας της έδρας για τους κατηγορούμενους ως μέλη της οργάνωσης

0

Την ενοχή των Αλ.Γιωτόπουλου, Δ.Κουφοντίνα, Χρ.Ξηρού, Β.Τζωρτζάτου, Ηρ.Κωστάρη, Κ.Καρατσώλη, Β.Ξηρού και Δ.Γεωργιάδη ως μελών της 17Ν πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, που εκδικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της 17Ν.

Η εισαγγελική λειτουργός, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, πρότεινε επίσης να παύσει η ποινική δίωξη για το ίδιο αδίκημα λόγω παραγραφής για τους Ν.Παπαναστασίου, Γ.Σερίφη, Θ.Σερίφη και Π.Σερίφη, ενώ για την Αγγελική Σωτηροπούλου επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί της ενοχής της ή μη για το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Η κ. Κουτζαμάνη κατά την αγόρευσή της εστίασε κυρίως στο ρόλο του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, τον οποίο χαρακτήρισε ηθικό αυτουργό των ενεργειών της οργάνωσης, αλλά και «συγκεντρωτικό κέντρο εξουσίας», που αποφάσιζε για τα πάντα στην οργάνωση.

Αναφερόμενη γενικότερα στη δράση της οργάνωσης, η εισαγγελέας υποστήριξε ότι «όλες οι ενέργειες της οργάνωσης, που αποφασίστηκαν εν κρυπτώ και παραβύστω, συνωμοτικά και εκτελέστηκαν με δόλια μέσα, έβλαψαν τη χώρα και την περιθωριοποίησαν διεθνώς», ενώ απέρριψε τα περί «πολιτικών κινήτρων», θεωρώντας ότι δεν υπήρχε κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο.

Σχόλια