26 Ιουνίου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης Κεντέρη-Θάνου από το CAS

0

Νέα ημερομηνία για τη συνέχιση και ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης των δύο Ελλήνων Ολυμπιονικών, Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, όρισε το Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης.

Το CAS θα εξετάσει την υπόθεση το πενθήμερο 26-30 Ιουνίου 2006, έχοντας στη σύνθεσή του ως πρόεδρο τον Αυστραλό Ουάλας Σάλιβαν, ο οποίος αντικατέστησε τον Καναδό Ιβ Φορτιέ.

Ο τελευταίος είχε παραιτηθεί από τη θέση του στις 14 Φεβρουαρίου, ύστερα από αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει ο δικηγόρος των δύο αθλητών (κατηγορήθηκε ότι διατηρούσε επαγγελματικές σχέσεις με τη WADA) και ενώ οκτώ ημέρες αργότερα (22/2) είχε οριστεί να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία είχε διακοπεί τον Οκτώβριο (14-15) του 2005, όταν το CAS διαπίστωσε ότι το 48ωρο που είχε στη διάθεσή του ήταν πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Τα άλλα δύο μέλη του δικαστηρίου είναι ο Βρετανός Πίτερ Λίβερ (τον επέλεξε η IAAF και ο Αμερικανός Κρίστοφερ Κάμπελ (επελέγη από τους δύο αθλητές).

Σημειώνεται ότι το Μάρτιο του 2005, η Δικαστική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ είχε αθωώσει τους δύο αθλητές, όμως η IAAF ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι δεν συμφωνεί με την απόφαση και προσέφυγε, όπως είχε δικαίωμα, στο CAS. Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου θα είναι και οριστική για την υπόθεση, αφού δεν τίθεται θέμα νέας έφεσης για κανένα από τα δύο μέρη.

Σχόλια