2ετής φυλάκιση σε νοσοκόμους ψυχιατρείου για θάνατο τροφίμου

0

Το τριμελές πλημμελειοδικείο Χανίων Ποινή επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης στους νοσοκόμους του Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων Γιώργο Γεωργουδάκη και Γιώργο Μπόλκα για το θάνατο του τροφίμου του ιδρύματος Αντώνη Δουλγεράκη, 34 ετών.

Στο εδώλιο κάθισε, επίσης, ο τότε διοικητής Γιώργος Ουρανός που κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών, καθώς και τα μέλη της τότε διοίκησης που αθωώθηκαν από το δικαστήριο. Ο εισαγγελέας της έδρας Ι.Πενταγιώτης πρότεινε την απαλλαγή των μελών διοίκησης του νοσοκομείου με το σκεπτικό ότι είχαν μόνο διοικητικές αρμοδιότητες, την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του τότε διοικητή Γιώργου Ουρανού με το σκεπτικό ότι είχε αναλάβει λίγες ημέρες και δεν είχε ενημερωθεί, ενώ ζήτησε να κριθούν ένοχοι οι δυο υπάλληλοι του Θεραπευτηρίου, καθώς ενώ ήταν μέσα στα καθήκοντα τους αμέλησαν να κάνουν το σωστό έλεγχο στο χώρο απομόνωσης.

Το περιστατικό είχε συμβεί τον Ιούνιο του 2002. Ο 34 χρονος τρόφιμος του Θεραπευτηρίου ενώ βρισκόταν δεμένος στην απομόνωση, υπέστη σοβαρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, όταν το στρώμα του κρεβατιού -κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινισθεί- πήρε φωτιά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματά, όπου μετά από 55 ημέρες κατέληξε.

Στο δικαστήριο αναζητήθηκαν οι ευθύνες για το τραγικό περιστατικό και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη. Όπως διεφάνη, η φωτιά εκδηλώθηκε από τον αναπτήρα που πιθανόν πέταξε κάποιος στην απομόνωση, το παράθυρο της οποίας δεν είχε σήτα.

Σχόλια