300.000 ευρώ αποζημίωση για θάνατο ασθενούς

0

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου υποχρεούται να καταβάλλει το ποσό των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση στους συγγενείς40χρονης που πέθανε πριν από 20 χρόνια από πάθηση στα νεφρά, η οποία εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Συγκεκριμένα, η 40χρονη, μητέρα πέντε παιδιών, εισήχθη στο νοσοκομείο το Σάββατο 6 Ιουλίου 1996 με αφόρητους πόνους και η οικογένεια της 40χρονης υποστήριξε ότι η γυναίκα δεν θα είχε πεθάνει αν είχε υποβληθεί σε ένα απλό υπερηχογράφημα, που θα αποκάλυπτε το πρόβλημα και αν ο εφημερεύων γιατρός ήταν παρών. Ο γιατρός και η διοίκηση του νοσοκομείου, από την πλευρά τους, ισχυρίστηκαν ότι ο θάνατος προήλθε από θανατηφόρο οξεία νεφρική σωληναριακή νέκρωση.

Στην ποινική δίκη σε πρώτο βαθμό ο γιατρός είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αθωώθηκε όμως στο Εφετείο λόγω αμφιβολιών.

Όμως, η απόφαση του πολιτικού δικαστηρίου υποχρεώνει το Νοσοκομείο να καταβάλλει από 44.000 ευρώ στα πέντε παιδιά της ασθενούς, 44.000 στον άνδρα της, 30.000 στη μητέρα της και από 3.000 ευρώ στα αδέλφια της, το οποίο μπορεί μα τη σειρά του να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σχόλια