Θεσσαλονίκη: Δίωξη για εξαπάτηση πολιτών

0

Η εισαγγελία Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και συνέργεια σ αυτήν την πράξη, σε βάρος τεσσάρων ατόμων, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ασφαλειών και κατηγορούνται ότι την περίοδο 2000-2007 εξαπάτησαν δεκάδες πολίτες, αποσπώντας χρηματικά ποσά ύψος αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.
Στην απάτη φέρονται να εμπλέκονται ο ιδιοκτήτης επενδυτικής εταιρίας -με έδρα τη Θεσσαλονίκη- κι ένας συνεργάτης του. Σύμφωνα με την έρευνα της δικαιοσύνης, ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων είχε διασυνδέσεις με γνωστό ασφαλιστικό όμιλο από τον οποίο προσέλκυσε πελάτες, υποσχόμενος υψηλότερες αποδόσεις.
Σε βάρος του ιδιοκτήτη της εταιρίας ασκήθηκε επιπλέον ποινική δίωξη για πλαστογράφηση εγγράφων ελβετικής τράπεζας, καθώς διαπιστώθηκε ότι εμφάνιζε στους πελάτες του πλαστογραφημένα έγγραφα – τίτλους της συγκεκριμένης τράπεζας.
Οι κατηγορούμενοι – τρεις άνδρες και μια γυναίκα – δημιούργησαν ένα αλυσιδωτό σύστημα είσπραξης και πληρωμής χρημάτων από τους πελάτες που ανήκαν στον ευρύ κύκλο τους και με το πρόσχημα των επενδύσεων αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος.
Από τη δικαστική έρευνα προέκυψε ότι από το 2000 έως το 2007 υπήρξαν συνολικά 111 θύματα της απάτης. Το δε συνολικό χρηματικό ποσό με το οποίο ζημιώθηκαν ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ.
Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του ιδιοκτήτη της επενδυτικής εταιρίας αποκάλυψε ότι μέρος των επενδυόμενων ποσών κατέληξε στο Χρηματιστήριο των Αθηνών και σε ξένα χρηματιστήρια, σε κερδοσκοπικά προϊόντα υψηλού κινδύνου.

Σχόλια