Αθώοι οι δημοσιογράφοι για την τηλεοπτική μετάδοση προσαχθέντος από τις Αρχές

0

Ο δημοσιογράφος, Κωνσταντίνος Φλαμής και ο εικονολήπτης, Αθανάσιο Καφετζή, οι οποίοι δικάζονταν για παραβίαση του νόμου που απαγορεύει τη μετάδοση από την τηλεόραση ή κινηματογράφηση ή μαγνητοσκόπηση ή φωτογράφηση του προσώπου που οδηγείται ενώπιον δικαστικών ή εισαγγελικών ή αστυνομικών κ.λπ. αρχών αθωώθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών .

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία στις 11 Νοεμβρίου του 2004, κατόπιν αιτήματος του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, Απόστολου Τζαμαλή, επειδή κατέγραφαν δηλώσεις έξω από το γραφείο της Εισαγγελίας από Αλβανό υπήκοο, ο οποίος κατηγορείτο για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και είχε δώσει τη συναίνεσή του για τις δηλώσεις.

Ο Κ.Φλαμής υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι, μέχρι την ημέρα που συνελήφθη, είχε βρεθεί πολλές φορές στα δικαστήρια για ρεπορτάζ και ουδέποτε του είχε απαγορευθεί η λήψη και η καταγραφή δηλώσεων από προσαγόμενα πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι πρωτοδίκως, στους Κ.Φλαμή και Α.Καφετζή είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ στον καθένα.