Αθώοι οι νεαροί για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

0

Το Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αθώωσε τους δύο νεαρούς, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα επεισόδια που έγιναν την περασμένη Παρασκευή στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Το δικαστήριο έκρινε έναν εκ των δύο κατηγορουμένων ένοχο για παράνομη οπλοφορία, επειδή κατείχε κλομπ, και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο μηνών, με τριετή αναστολή.
Στην απολογία τους, οι δύο 20χρονοι, που προσήχθησαν από αστυνομικούς λίγο μετά τα επεισόδια ως ύποπτοι για συμμετοχή σ αυτά, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν, λέγοντας ότι βρέθηκαν τυχαία στην Πανεπιστημιούπολη και παρακολούθησαν «από περιέργεια» τις συμπλοκές μεταξύ κουκουλοφόρων που εισέβαλαν στο ΑΠΘ και φοιτητών του Ιδρύματος.
Νωρίτερα, φοιτητές-αυτόπτες μάρτυρες των επεισοδίων, ανασκευάζοντας την προανακριτική τους κατάθεση, ισχυρίστηκαν ότι οι δύο κατηγορούμενοι ήταν απλοί παρατηρητές του συμβάντος.
Πάντως, αστυνομικός που κατέθεσε, υποστήριξε ότι το κλομπ που βρέθηκε στην κατοχή ενός εκ των νεαρών, περιείχε ίχνη αίματος.

Σχόλια