Αθώοι οι τέσσερις της ΔΕΗ για το συμβάν στο φυλάκιο «Μανίτσα»

0

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρουπόλεως αθώωσε τους τέσσερις υπαλλήλους της ΔΕΗ που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία και βαριά σωματική βλάβη, για τον θάνατο πέντε στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων δύο στο στρατιωτικό φυλάκιο «Μανίτσα» του Έβρου το 2004.

Οι τέσσερις υπάλληλοι, είχαν την ευθύνη συντήρησης του δικτύου εναέριων αγωγών μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος στο φυλάκιο «Μανίτσα», όπου, την περίοδο του Πάσχα τον Απρίλιο του 2004, βρήκαν τραγικό θάνατο τρεις 20χρονοι στρατιώτες ένας 26 ετών και άλλος ένας 28χρονος.

Οι πέντε στρατιώτες επιχειρούσαν να ορθώσουν τον ιστό της σημαίας, ο οποίος ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ενώ άλλοι δύο οπλίτες τραυματίστηκαν.

Στη δίκη, που είχε διακοπεί την περασμένη Παρασκευή και έγινε την Τετάρτη, κατέθεσαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι, οι δύο πραγματογνώμονες της εισαγγελίας Αλεξανδρούπολης και πέντε ακόμη μάρτυρες.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι όπως δήλωσαν θα καταφύγουν στην Εισαγγελία Εφετών Κομοτηνής για να ασκηθεί έφεση.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας το συγκεκριμένο φυλάκιο καταργήθηκε.

Σχόλια