Αθώωση για παράνομη υιοθεσία

0

Επέστρεψε στην ανάδοχη οικογένεια το βρέφος του ζεύγους των Ρουμάνων που οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, με την κατηγορία της παράνομης υιοθεσίας.
Το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορουμένους, στους οποίους είχαν επίσης συμπεριληφθεί μια ακόμα 30χρονη Ρουμάνα, στην οποία είχε καταλογιστεί ο ρόλος της διαμεσολάβησης, καθώς και ο σύζυγος της ανάδοχης οικογένειας.
Το δικαστήριο αποδέχτηκε ότι η υιοθεσία είχε γίνει με σύννομες διαδικασίες και αποφάσισε την επιστροφή του βρέφους στην ανάδοχη οικογένεια.
Την προηγούμενη Τετάρτη μια κάτοικος Ηρακλείου κατήγγειλε στις αρχές ότι το ζεύγος των Ρουμάνων, που έμεναν στη γειτονιά της, εγκατέλειψαν αιφνιδιαστικά το σπίτι τους και μάλλον έχουν πουλήσει το νεογέννητο.
Οι αρχές κινητοποιήθηκαν και άνδρες του Λιμενικού συνέλαβαν το ίδιο βράδυ το ζευγάρι των Ρουμάνων, που είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο της γραμμής προκειμένου να ταξιδέψουν για τον Πειραιά.
Από την πρώτη στιγμή οι δύο Ρουμάνοι δήλωναν ότι είχε ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της υιοθεσίας και μάλιστα επικαλέστηκαν συγκεκριμένο συμβολαιογράφο που ανέλαβε τη διαδικασία, ο οποίος και επιβεβαίωσε το γεγονός – όπως και η ανάδοχη οικογένεια.

Σχόλια