“Αθώος” ο οδηγός του λεωφορείου στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών

0

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας αθώωσε τον οδηγό του μοιραίου λεωφορείου των Τεμπών Κ. Μαυρομιχάλης, μετά την ολοκλήρωση της δίκης η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο.
Η δίκη αφορούσε το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στις 13 Απριλίου 2003, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 21 μαθητές, ενώ άλλοι 33 τραυματίστηκαν.
Το ίδιο δικαστήριο έκρινε ενόχους τον πρόεδρο της εταιρείας «Ακρίατας Α. Ε.» για λογαριασμό της οποίας μεταφέρονταν η ξυλεία στην νταλίκα, Αθαν. Σαράντη και τη διευθύνουσα σύμβουλο Λουκία Σαράντη, με τις κατηγορίες: ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή, σωματικές βλάβες κατά συρροή και διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών.
Αμφότερους τους καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών, 11 μηνών και 15 ημερών έκαστο.
Επίσης δέχτηκε και για τους δύο τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και ότι επιδίωξαν στη συνέχεια να άρουν τις συνέπειες των πράξεών τους. Από τα τρία συνολικά ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροί τους, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό μόνο το ένα, αυτό του προτέρου εντίμου βίου.
Επίσης, απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής της ποινής και την μετέτρεψε προς 10 ευρώ ημερησίως. Ακόμα, επιδίκασε στους γονείς ενός εκ των θυμάτων χρηματική ικανοποίηση. Όρισε, τέλος, η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα με τον όρο καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ έκαστος.

Σχόλια