«Ανακόλουθο το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και την παραλία» υποστηρίζει το ΤΕΕ

0

Σε ανακοίνωσή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ΤΕΕ υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και την παραλία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομίας είναι «Ανακόλουθο ως προς τις ίδιες τις αρχές που υποτίθεται ότι θέτει και επικίνδυνο για τους στόχους (φανερούς και μη) που υποτίθεται ότι επιδιώκει να υπηρετήσει».

Περαιτέρω υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «εξυπηρετεί συγκεκριμένα και χρονίζοντα αιτήματα συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, επιβραβεύει – και αυτό – όσους κατά το παρελθόν προχώρησαν σε καταλήψεις δημόσιας γης και εξασφαλίζει ελευθερία “κινήσεων” για ανεξέλεκτη παραχώρηση κάθε παραλιακής έκτασης, εφόσον τεθεί ως αίτημα από επίδοξους επενδυτές, ανεξαρτήτου έκτασης και σημασίας για την εθνική οικονομία και το δημόσιο συμφέρον επένδυσης».

Το κείμενο, σύμφωνα πάντα με το ΤΕΕ «χαρακτηρίζεται από κατά συρροή ανακολουθίες, ενώ ούτε εκσυγχρονίζει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, ούτε διασφαλίζει την άσκηση πραγματικά αναπτυξιακών δραστηριοτήτων στια παραθαλάσσιες εκτάσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση όφειλε να επιβάλλει αυστηρούς κανόνες προστασίας των ακτών που αποτελούν ιδιαίτερα ευπαθή οικοσυστήματα του φυσικού περιβάλλοντος».

Σχόλια